Team Braindrop tog sejren hjem til Hovedgård skole

Team Braindrop fra 6.c vandt lokal finalen i Horsens i Smart Parat Svar. Nu venter den regionale finale den 10. januar i Randers.
Nyhed billede
6.c har gået op i "Klar Parat Svar" som en hel klasse. Alle elever i klassen har særlig viden om et område, og alle har taget ansvar for at samle deres viden og videre give dette til de 5 valgte elever, som skulle quizze. De har udvist stor engagement, ansvarlighed, samarbejdsevner samt motivation for læring og læsning.
Eleverne har trænet i flere uger, og de er blevet guidet og støtte af deres dansklærer Lisbeth.

Stort tillykke med sejren til 6.c.

Hvad er Smart Parat Svar?
Smart Parat Svar er en landsdækkende quiz for børn i 6. klasse. Fem klassekammerater skal dyste på vegne af hele klassen. Når klassen skal sammensætte sit hold så forsøg at vælge fem personer, der dækker så bred en viden så mulig.

Ideen med quizzen er, at ”Den gode læser” sættes i spil som en rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Deltagerne skal være attraktive rollemodeller for deres jævnaldrende. Det er sejt at læse, at vide noget, at være ”smart” på øverste etage!

Litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur. Der medtages desuden andre emner, hvor man kan vise, man er ekspert. Det kan f.eks. være politik, spil eller sport. Det overordnede mål med projektet er således at fremme og fastholde større børns læselyst i et bredt perspektiv, men også at vises, at det er sejt at være ekspert på et område.

Quizzen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, landets børnebiblioteker og TV2 Regionerne, der vil bringe reportager og transmissioner fra de lokale og regionale runder, samt transmittere landsfinalen fra Odense på alle regionale sendeflader.

Læsequizzen finder sted på børnebiblioteker over hele landet den 7. december 2017. Vinderne herfra går videre til den regionale finale den 10. januar 2018, og de 8 bedste hold mødes i den store landsfinale i Odense den 7. februar 2018.

07-12-2017 LO

Forrige 10